Måndag

Hejhej!
Stalltjänsten i lördags gick helt okej, skönt med vår då det inte är lika mycket täcken som ska av och på. Hö packandet var ett helvete som vanligt, men jag överlevde. Blev inget rida.

Hem och tagga för fest, jag och Karina var bjudna på nån hemmafest, men den blev inställd i sista sekund. Eller nåt sånt. Så vi drack hemma hos Karina och drog senare till krogen, det blev pitchers denna gång. Helt okej :) det var alldeles för längesen jag drack så här. Det känns som vi just sparkat igång en sommar med många utekvällar och kul :)

I söndags mådde man som man förtjänar. Men inte jättedåligt. Åkte till stallet och red lite på kvällen, det var inget speciellt seriöst pass, mer bara för att hon skulle få röra sig.

Och så till idag.
Sov lite för länge, i vanlig ordning. Men hann rida. Till en början gick det bra, vi värmde upp, kollade stopp och start, övergångar i alla gångarter. Men sen när jag tyckte att det var dags att börja jobba så var vi inte överens. Hon är inte dum på något vis utan bara vill inte. Det är säkert ja som gör nåt galet. Så efter en stund tappade jag tålamodet. Återigen, hur svårt kan det va?!
Så jag blev lite mer hårdhänt och bestämd, och efter en stund så blev hon faktiskt fin :) och då kan man mjukna i handen och hon stannar kvar, varför gör hon det inte direkt? Måste ju vara mycket skönare än när jag trycker och drar. Men iaf, jag är jätteglad att något hände, att vi är på väg nånstans. Tror att jag kanske ska vara lite mer bestämd från början helt enkelt. Får prova nästa gång.

Jag jobbar kväll denna vecka, så det blir 2 st kort-dagar i och med Valborg. Kvälls kort-dagarna är helt värdelösa. Börjar 11:20 och slutar 17:18 så man hinner inte göra nåt innan eller efter känns det som, så dumt. Jag har fått min nyckel till lägenheten nu, shit va litet det va! Men, det räcker för mig. Så på onsdag går lasset.
Hoppas att denna lösning kan göra en förändring.


Ridpass

Lite kort om dagens ridning.

Red i paddocken, vi var ensamma till en början och hon var ganska okej, lite mycket att titta på. Sen efter en stund kom en annan, den finaste hästen i stallet enligt mig, så då blev jag okoncentrerad. Jag vill ju inget annat än skritta när hon är där, man känner sig så kass. Men det var bara att bita ihop, ska man komma nånstans så får man kämpa, jag vill ju att Zeneca ska vara lika fin som den andra.
Stundvis så fick vi faktiskt till det, och jag måste vara nöjd för det.
Men hur svårt kan det va? Jag börjar bli lite frustrerad.

Nya tag imorgon. Jag har ju stall jour kom jag på, fuck. Kl 7.

Lägger upp en snygg bild på oss.


Fredag

Tiden bara rusar förbi! Typ.
Jag har varit dyngförkyld i flera dagar, så inget ridande. Alltid är det nåt skit som är ivägen. Jag måste verkligen ta mig i kragen och träna varje dag. Mitt eget gymkort har gått ut så nu behöver jag inte åka dit iaf.

Zenecas hagkompis ville inte stå med Z, enligt ägaren iaf, jag tycker dom har funkat bra ihop. Men men, så damen står ensam igen.

Idag slutar jag tidigt, hem och rida!


Onsdag

Hejhej.
Igår så fick Zeneca en hagkompis :) Hon har gått själv sedan jag hämtade henne. Vid ihopsläpp är det så kul att titta på när dom bekantar sig med varandra, dom visar upp sig och gnäggar och har sig. Zeneca visade att hon kan trava väldigt fint om hon vill, jag sa åt henne att så där vill jag ha det när vi tränar också, får se om hon lyssnade.
För övrigt fick hon vila, jag skulle byta däck på bilen osv.

Idag var det dags för min andra privatlektion :)
Maria red först och visade vad hon brukar träna på när hon rider. Det är väldigt nyttigt att se sin häst från backen, se hur hon beter sig och vad man ska göra osv. När man sitter på kan man få en helt annan uppfattning. Zeneca var så fin, och hon tog lite mer plats i mitt hjärta.

Sen var det min tur att sitta upp. Vi försökte hitta känslan där allt är i lagom fart med energi från bakdelen. Det är inte alls svårt med längre tyglar att ha henne med ett bra tramp, men nu hade jag kortare tyglar. Jag blir lite bromsande själv när jag håller henne i munnen och mina skänklar är inte så snabba som dom borde. Men jag började förstå hur jag ska göra iaf. Z sparkade lite hit och dit när hon inte tyckte det va roligt, men det va bara på med benen och inte ge sig. Sen övade vi på galoppfattningarna som jag haft så svårt med. Och när jag gjorde precis som Maria sa så var det hur enkelt som helst. Jag har bara gjort som man gjorde på Daisy, men det visste inte Zeneca vad det handlade om. Så nu kan vi galoppera också, haha!
Kändes skitdumt att det var så enkelt.
Jag är supernöjd med passet och med Maria, känns skönt med en ridlärare som man förstår och som inte bara vill att hästen ska i form så fort man sitter upp, utan tar det steg för steg. Zeneca såg väldigt nöjd ut när vi var klara också.
Jag tänkte att jag skulle rida i paddocken imorgon, det är så sjukt tungt underlag i ridhuset, får hoppas att det inte blåser storm eller regnar.

För övrigt har jag ingen som helst motivation till att äta nyttigt eller röra på mig, så det ligger lite på hyllan. Tur att man har en häst att motionera iaf.

Men nu är det dags att rädda världen med skit och ingenting, ut i maskinparken!


Tisdag

Men sluta ät ditt mongo!!
Fetfetfet.


Måndag

Tjaaa!
Det var inte igår. Tänkte uppdatera er om det vanliga. Börjar med mig själv.

Precis som jag trodde efter veckan i Egypten så blev ju matvanorna och träningen lite på hyllan, jävligt synd då det gick så bra innan. Hela förra veckan jobbade jag fm, och jag är verkligen helt slut när jag gör det. Dom förbannat tidiga morgnarna gör ju att man vill ta livet av sig. Men jag släpade mig till spinning i torsdags, det fanns ingen energi i kroppen alls, jag ville bara stanna pedalerna hela tiden. Oftast när man är klar så är man ju nöjd att man gjort det, men inte den här gången. Blev nästan ännu mer sur och orkeslös. Helgen har varit en katastrof matmässigt, åt ute i fredags och Tellus kycklingtallrik på lördagen. Det var ju förstås riktigt gott. Söndagen däremot klarade jag mig på måltidersättare hela dagen, hurra!
Så fortsätt så.

Och så till ridandet.

Red i fredags efter jobbet, det va första gången på evigheter kändes det som. Jag tränade på samma som sist, mycket tempoväxlingar och övergångar mellan trav och skritt. Det gick kanon :) Min tränare red en annan häst i ridhuset samtidigt så jag fick lite gratishjälp och vi pratade om hur hon var och sådär. Maria har ju ridit Zeneca medans jag var borta och det märks. Hon va snabbare på hjälperna och sökte sig ner snabbare än vanligt. Skönt.
På lördagen var jag själv i ridhuset, vilket är det bästa jag vet, så skönt att inte känna "pressen" från alla andra och deras superhästar. Vi travade på och hon var ganska fin mot slutet, även i högervarv :) men det är nog dags att jag går och kollar ryggen, får sitta jätteknasigt för att hon inte ska sätta mig i fel sittben hela tiden.
Söndagen så red vi ut för första gången, det gick över förväntan.
Det blev bara en skrittrunda i skogen eftersom jag inte visste hur hon skulle vara riktigt. Men hon var jätteduktig och gick helst först och över vatten och allt möjligt. Jättenöjd :)

Och så till idag.
Casandra tittade på mig när ja red, det är skönt att ha nån man litar på som kan hjälpa till. Vi gjorde som vi brukar, tempoväxlingar på halvlång tygel, och den där handbromsen som satt i för några veckor sen tycker jag är helt borta. Jag försökte träna på att sitta ner i traven, och det är fan inte lätt! Studsar upp och ner mest, men det är bara att öva. Efter en stund tyckte Casandra att jag skulle prova länga lädrerna ett hål, och det kände jag väll inte alls för egentligen, man är lite "feg" eller vad man ska säga, sitter gärna lite tight för bättre kontroll eller vad man tror. Men jag gjorde det iaf, och vilken skillnad! Klämde inte alls lika mycket med knäna längre och kom ner bättre i sadeln, fränt. Det märktes att Z också tyckte det var bättre. Tänk att en sån liten grej kan göra sån skillnad?
Jag är överlag nöjd med passet, sen vill man så mycket på samma gång, men en sak i taget. Börjar man greja och dona för mycket med tyglar och ben blir det bara värre, det får ta den tid det tar helt enkelt.
Vi ska nog nå banorna vi också.


Söndag

Fifan så mycket ångest. Så mycket hat och frustration det finns i denna kropp.
Skulle ju verkligen behöva skriva av mig, men det är så jävla drygt att skriva på iphonen så det blir inge med det.


Onsdag

Hej hopp!
Jag har varit i Egypten 1 vecka, kom hem i måndags kväll. Så sjukt skönt. Vi hade 28-31 grader hela veckan, och lite brun har man nog blivit :)
Jag tänkte att jag skulle berätta lite mer om resan och lägga upp bilder en annan dag, hoppas det blir gjort :)


RSS 2.0